Conferința de multiplicare în cadrul Proiectului Internațional ERASMUS+ Skills4future, organizată de Institutul Național de Cercetări Economice, ASEM

La data de 5 decembrie 2024, Secția Economie agroalimentară și dezvoltare rurală a INCE, ASEM în colaborare cu  Centrul de Excelență de Administrare Afacerilor (CEAA), Universitatea Cooperatist-Comercială din Moldova au organizat Conferința de multiplicare ”Abilități STEAM pentru responsabilități economice, de mediu și sociale. Promovarea educației și a carierei STEAM”, în cadrul proiectului internațional ERASMUS+ ”Dezvoltarea și îmbunătățirea abilităților STEAM (Știință, Tehnologie, Inginerie, Arte și Matematică) ale studenților și profesorilor pentru inovarea curriculară și dezvoltarea durabilă a instituțiilor de învățământ superior și a întreprinderilor locale” – Skills4future.

Evenimentul de multiplicare a avut drept scop: creșterea gradului de conștientizare cu privire la rolul educației STEAM în rezolvarea provocărilor economice de mediu și societale la nivel local și național, care să faciliteze exploatarea în continuare a rezultatelor proiectului. La eveniment au participat cadre didactice, studenți, reprezentanți ai mediului de afaceri și alți stakeholderi.

Sesiunea fost deschisă de Dna Metelchin Janna, Vice-director CEAA, care a menționat despre importanța proiectului, privind implicarea mediului de afaceri cât și mediul academic în îmbunătățirea calității studiilor și  pregătirea specialiștilor (studenților) corespunzător pieței muncii.

Invitații la eveniment au avut posibilitatea  de a participa la discuții și dezbateri care au demonstrat necesitatea colaborării mediului de afaceri, profesori și mediul academic, confirmând faptul că competențele STEAM sunt importante pentru viitorii specialiști în domeniul administrării afacerilor, pentru a putea face față multiplelor provocări din cadrul mediului de afaceri concurențial. Reprezentanții mediului de afaceri (Iațișin Vitalie, director CICH Navodari, Panfil Gheorghe Gospodăria Țărănească Agro-Panfil), au împărtășit experiența lor privind dezvoltarea modelului de Business 4.0 și importanța acestuia în dezvoltarea unei afaceri durabile, de asemenea s-a discutat despre Oportunitățile și provocările cu care se confruntă mediul de afaceri. Lucrările au continuat cu prezentarea proiectului, accentele fiind plasate pe rolul INCE privind abilitățile STEAM pentru responsabilități economice, de mediu și sociale.

În acest sens, Conferința de multiplicare ”Abilități STEAM (știință, tehnologie, inginerie, arte și matematică) pentru responsabilități economice, de mediu și sociale. Promovarea educației și a carierei STEAM”, va pregăti tinerii, studenții să facă față provocărilor întâmpinate în câmpul muncii.

Înapoi la Toate Noutățile

“Moldovan
Economic
Trends”

“Economy and
Sociology”

Theoretical and
Scientific Journal
Category “B+” 

Tarife și normative actualizate
pentru sectorul
agroalimentar al
Republicii Moldova

March 2025
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31